Noppeid IT ajaloost

Google+

Mis see on? 

Tegemist oli siis sotsiaalvõrgustikuga, mille omanikuks ja loojaks oli Google. Sündis 2011-nda aasta juunis. Google+ keskkonnas sai jagada peamiselt fotosid ja videosid. Aastal 2015 sai Google+ uue väljanägemise, mis siis keskendus kahele põhilisele teenusele, milleks olid: Kogud ja Kogukonnad.

Mis sellega juhtus?

Google+ ei saanud kunagi väga populaarseks ja selle kasutamine oli olematu, mis oli põhjuseks, et see kinni pandi, kuigi põhjuseks võib olla ka sotsiaalvõrgustiku andmete leke, mida firma üritas meedia eest varjata. Juttude järgi keegi seda ligipääsu kurjasti ei kasutanud.  Aastal 2011 käivitunud Google+ sotsiaalvõrgustik pidi võistlema Facebookiga, kuid firma teatas oma läbikukkumisest aastal 2015. Tänu andmelekkele parandas Google oma teenuste turvalisust.

Amazon Fire Phone

Mis see on?

Tegemist on dünaamilise nutitelefoniga, mis simuleerib 3D-efekti.See on arendatud Amazon.com-i poolt ja toodetud Foxconn-i poolt. Sellest teatati esmakordselt 18.juunil 2014. Ameerikas lasti välja esimene Fire Phone 25.juuli 2014. Riistvaraliselt on telefonil: 4,7-tolline (720p) ekraan, Qualcommi protsessor, Adreno 330 graafikakiirendi, 13-megapiksline kaamera ja 2 GB muutmälu. Telefoni müügihinnaks USA-s oli 199 dollarit. Selle telefoni peamine erinevus teistest kindlasti on see, et selles on neli eesmist kaamerat, mis siis jälgivad kasutajat kogu aja. Tänu sellel on ekraanil olev 3D-s. Tarkvaraks on telefonil Androidi operatsioonisüsteem, mis muudeti kõvasti Amazoni poolt. Sellel Fire Phone nutitelefonil on ka omapärane rakendus, milleks on siis Firefly. Firefly on siis rakendus, mis võimaldab kaamera poolt nähtud objektid üles leida. See tuvastab muusikat, erinevaid filme, telefoninumbreid ja veel teisigi asju.

Mis sellega juhtus?

Põhjuseid oli palju, miks selline nutitelefon läbi ei löönud. Esiteks tänu muudetud Androidi operatsioonisüsteemidele oli paljudel inimestel puudu lemmikud rakendused, mida nad said kasutada tavalises androidi telefonis. Teiseks paljusid inimesi ei huvitanud 3D-tugi, mida see nutitelefon just sisaldas. Kolmandaks seda ei levitatud piisavalt erinevates riikides, peamiselt oli see ikkagi USA. Neljandaks põhjuseks võib tuua liiga varajase väljastamise.

MeeGo

Mis see on?

MeeGo oli mobiiliseadmetele mõeldud avatud lähtekoodiga vabatarkvaraline operatsioonisüsteem, mis oli paralleelne Symbian-iga. See operatsioonisüsteem lasti välja ainult Nokia N9 nutitelefonil. Arendajateks olid Intel, Nokia, Linux. Operatsioonisüsteem ise põhines Linuxi tuumal. Esmaväljalase oli siis 26.mai 2010. Linux lõpetas MeeGo arendamise 2011 aasta septembris. MeeGo oli disainitud toimida riistvaraliste platvormide operatsioonisüsteemina erinevatel rakendustel.

Mis sellega juhtus?

Intel loobus MeeGo arendamisest ja lõpetas Nokiaga koostöö. Nokia suureks probleemiks oli ka hiline turule tulek, sest operaatorid olid selle mudeli tagasi lükanud.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 4: Info- ja võrguühiskond

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus