E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus

Elon Musk - Leader (juht), Change agent (arengumootor)

Leader

Juhil peab olema mingi eesmärk, mida ta soovib saavutada, kuhu tahab jõuda ja vastutab selle eest, et meeskond on võimeline selles suunas liikuma.

Change agent

Tagab ajas kaasas käimise.

Kes on Elon Musk? (ametlikult Elon Reeve Musk)

Ta on Ameerika Ühendriikide ärimagnaat, insener, leiutaja ja investor. Ta on asutanud sellise firma nagu SpaceX, kus ta on tegev- ja tehnoloogiajuht. On ka Tesla, Inc. tegevjuht, kaasasutaja ja tootearhitekt. Elon Musk püüab oma tegevusega muuta inimkonda ja maailma probleeme. Tema suurimaks eesmärgiks on rohelise energia tootmine suurem kasutuselevõtmine ja selle laiendamine üle maailma, et peatada globaalne soojenemine. Teiseks suureks eesmärgiks on inimkonna väljasuremise võimaluse vähendamine, luues koloonia Marsile ja muutes sellega tsivilisatsiooni multiplanetaarseks. Tundub nagu ta on selline inimene, kellele väga meeldib tööd oma aladel teha ja kes on väga süvenenud maailma parandamisele. 

Elon Musk arengumootorina näebki just välja selline, et ta mõtleb tuleviku peale ja soovib parandada maailma muresid ja probleeme, kasvõi mõnda üksikut. Juba suurem asi on see keskkonna sõbralikus, mida ta üritab elektriautodega paremaks muuta.

Elon Musk sobib juhiks vägagi sellepärast, sest tal juba pigem on selline mõtlemine, et ta on koguaeg mingi eesmärgiga ja üritab midagi uut ja kasulikku luua. 

Mis on SpaceX?

Tegemist on kosmosetranspordiettevõttega, mis asustati 2002. Asutajaks on Elon Musk nagu ennem tekstis mainitud. Selle firma asutamise eesmärgiks on vähendada kosmosetranspordi kulusid ja teha võimalikuks Marsi koloniseerimine.

Mis on Tesla, Inc?

Tegemise on firmaga, mis toodab elektriautosid ja päikesepaneele. Asustati see firma 1.juulil 2003. Elektriautod on löönud tänapäeval väga hästi läbi ja need on tehtud vägagi keskkonna sõbralikuks.

Steve Jobs - Kunagine Leader (juht), Change agent (arengumootor)

Kes on Steve Jobs? (ametlikult Steven Paul Jobs)

Tuntud isik, kes on Apple asutaja ja oli kunagi ka selle tegevjuht. Tegevjuhi roll läks peale teda Tim Cook-ile aastal 2011. Apple asutati aastal 1976.

Minnes nüüd rollide juurde, siis kindlasti oli Jobs-il juhi positsioon kindel. Ta oli ikkagi kindel oma tegemistes ja asjades. Tal olid olemas eesmärgid, kuhu jõuda ja mida teha. Nägi ära asju, mida soovis teha ja viis ka need samal ajal ellu. 

Arengumootorina mõtles ja lõi ta välja uhkemaid mudeleid ja ka visuaalselt muutusid järjest võimsamaks ja tänapäeva jaoks uuemaks kui nii saab öelda.

Kasutatud kirjandus:

https://www.tesla.com/about

https://www.forbes.com/sites/trulia/2013/11/01/billionaire-tesla-ceo-elon-musk-buys-home/?sh=115f6f065192

https://www.forbes.com/profile/elon-musk/?list=billionaires&sh=38bfb7917999

https://www.forbes.com/profile/steve-jobs/?sh=6b0af8dd2808



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 4: Info- ja võrguühiskond