E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

Kõige uudsem tugilahendus

Võib öelda, et arvuti kasutamine on väga paljude igapäeva elus olulisel kohal. Lisaks sellele on arvutit vaja mitmete toimingute jaoks, küll seda mõnel rohkem ning mõnel vähem. Võimalik, et mõnel hoopiski mitte. Lugedes materjali, avastasin enda jaoks täiesti uusi põnevaid tugilahendusi, millest ma isegi varem kuulnud pole. Sealhulgas toodi välja praktilisi ning huvitavaid tugilahendusi, mida kasutavad ka erivajadustega inimesed. 

Antud lõigus toon välja tugilahendused, mis on äärmiselt mugavad ning mõnusad, vähemalt ise arvan nii. Nendeks on tugilahendused, mida olen kasutanud ka ise ja sobivad ka inimestele, kellel võib olla raskusi muru niitmise või mingi ala koristamisega. Esiteks toon välja kaks vahendit, mis on teinud inimeste elu mugavamaks, nendeks on robottolmuimeja ja robotmuruniiduk. Robottolmuimejat saab kasutada siseruumide koristamisel. Robotmuruniidukit aga muru niitmiseks õues. Mõlemaid roboteid saab seadistada läbi programmi ja on väga lihtsasti hallatavad ning kasutatavad. Äärmiselt hea mõlema puhul on see, et saab valida robotite režiime ja ala, mida peab niitma või puhastama. Ise olen nende vahenditega väga rahul. Mõlemad kahjuks maksavad suhteliselt palju, kuid on kindlasti ostu väärt olnud.

Järgnevaks räägin ühest tugilahendusest, mida olen näinud, et kasutatakse ning seda eriti koolis. Veebirakendustel ja üleüldiselt arvutitel on olemas selline vahend nagu ekraanisuurendus, mis tähendab seda, et suurendatakse ekraani või mingit lehte, kust soovitakse midagi lugeda ja see on väga sobilik vaegnägijatele. Antud lahendus on väga õpisobilik, sestap on väga hea antud vahendit kasutada ka koolis, tänu millele näevad tahvli ekraanil olevaid tekste ka need õpilased, kes istuvad tahvlist kaugemal. Ekraanisuurenduse asemel saab kasutada ka ekraani vähendamist, mis tähendab seda, et ekraanil olev kiri läheb väiksemaks.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA 12: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus

E-ITSPEA 4: Info- ja võrguühiskond

E-ITSPEA 9: IT juhtimine ja riskihaldus